lauantai 28. kesäkuuta 2014

Voi Venäjän rautatiet!

Majoitukset on hankittu, nyt pitäisi päästä Pietarista Moskovaan ja takaisin.

Junia lähtee noin tunnin välein, hinta vaihtelee alle kolmestakympistä reilusti yli sataan euroon. Ja matka-aika alle neljästä yli yhdeksään tuntiin.

Mukana on kaksi opiskelijaa, joten budjetti on sen mukainen. Vaihtoehtoja ovat kupe ja plashkartnii, eli junanhytti tai looshit ilman ovia. Plashkartnii ei haittaa, niissä on tunnelmaa. Blogeista löydettiin tieto, että liput kannattaa ostaa ajoissa, jotta ei joudu käytäväpaikoille.

Junaliput tulevat myyntiin 45 vuorokautta ennen lähtöä, asemaltakin niitä saattaa saada, mutta halusimme varmuuden vuoksi ostaa liput netistä. Osoite oikeaan paikkaan löytyi VR:n sivuilta.


Niin oli hankala löytää sopivaa junaa, että nyt ei enää riittänyt Facebookin ryhmächatti, vaan sovimme tyttärien kanssa tapaamisen ihan livenä. 

Ja sitten mietittiin ja suunniteltiin. 
Ja mietittiin ja suunniteltiin. 

Lopulta päädyttiin siihen, että on ihan ok lähteä klo 1.20 yöllä Pietarista Moskovaan. Vaikka kellään meistä ei ole minkäänlaista tietoa öisistä juna-asemista Venäjällä. Pientä jännitystä siis.

Varaussivulla on välillä sekaisin englantia ja venäjää, auttaa jos osaa edes kyrilliset kirjaimet. Ja ostovaiheessa kysellään taas passin numerot.



Liput tulivat pdf-tiedostoina meiliin.

Huhhuh. Nyt tätä ei kai voi enää perua? Viisumi pitää vielä hankkia...

PS.
Kyllä Lenin-setää pitää käydä katsomassa Kremlissä, melko friikkiä touhua... 
Tytär huusi Uhhh, eiii!

2 kommenttia:

Mama ja tyttäret ilahtuvat kommenteistasi.